Laagfrequentiegeluid of infrasound

Wat doet schijnbaar onhoorbaar geluid van windmolenparken met ons gehoor, hart, organen en welbevinden

Industrial wind turbine infrasound is not the best weapon, but it is a weapon. This German video documents the harmful effects of the infrasound produced by industrial-sized wind turbines. The dangers of infrasound have been known since the 1980s when the U.S. military heavily invested in infrasound (below 20 Hz) as a weapon. It looked like it had great promise, according to Col. John B. Alexander who was involved in weaponizing it.. The military gave up on infrasound as its effects on people were too random: some potential targets were seriously debilitated; others not so much. This video presents various studies by acoustical engineers and other scientists showing infrasound’s affect on the ear, the heart, the brain and other organs.

You Tube

 

 

Minister Wiebes onthult buitensporige zelfverrijking windmoleninvesteerders

 

Climategate: 14 feb 2020, Kees Pieters

De exploitanten van windmolenprojecten, zoals Vattenfal/Nuon, RWE, Engie en Eneco/Mitsubishi, en de banken, zoals Rabo, Triodos, ING en ABN AMRO, hebben er aan de klimaattafels voor gezorgd, dat de rendementen op windmolenprojecten buitensporig hoog zijn en risicovrij. Inmiddels staan deze zelfde partijen in de rij om heel Nederland vol te zetten met windturbines.

Hoe lucratief zijn deze projecten precies? Daarover berichtte minister Eric Wiebes de Tweede Kamer in zijn brief van 14 februari 2020.1) De conclusie is dat er aan de klimaattafels van het Klimaatakkoord sprake is geweest van exorbitante zelfverrijking van bovengenoemde partijen.

lees verder:

Actiegroep: 175 miljoen euro schadevergoeding wegens windmolens Rijnenburg

RTV Utrecht: 14 feb 2020, Marc van Rossum du Chatel

Bewoners van Nieuwegein en De Meern zijn van plan om een schadevergoeding van 175 miljoen euro te claimen als er windmolens komen in polder Rijnenburg. Dat schrijven ze in een memo aan het Utrechts gemeentebestuur. De schade ontstaat volgens hen doordat hun huizen minder waard worden. Een wetenschapper van de Vrije Universiteit Amsterdam zegt dat zo’n claim hoog is, maar niet irreëel.

Met de brief reageert actiegroep ‘Buren van Rijnenburg en Reijerscop’ op de plannen van de gemeente Utrecht om in de polders een energielandschap aan te leggen. Er moeten grote velden met zonnepanelen komen en acht windmolens. Vooral die windmolens kunnen op veel verzet rekenen. Het worden relatief hoge windmolens met een tiphoogte van 230 meter. Ter vergelijking, de windmolens in Houten en Nieuwegein zijn zo’n 140 meter hoog.

hele artikel + video

We moeten van het gas af en tegelijk gaan we veel meer gas verstoken

Volkskrant column: 15 feb 2020, Martin Sommer

Zullen we nog een rondje gas & licht doen? Vorige week kwam David Smeulders hier aan het woord, hoogleraar energiesystemen aan de TU Eindhoven. Als het doel van het klimaatbeleid is om C02 te verminderen, dan moet je het oog op de bal houden, aldus Smeulders. Hij zei dat Nederland nu obsessief bezig is om van het aardgas af te komen. Zolang we vasthouden aan zonnepanelen en windmolens als panacee, zullen we over tien jaar eerder meer dan minder C02 produceren. Smeulders verklaarde dit irrationele beleid met zijn drie O’s: Onwetendheid, Overmoed en Onwil.

lees verder

De Glind en Achterveld overvallen door megawindmolens van 180 m

“Nog hoger dan Onze Lieve VrouweToren in Amersfoort”

AD Amersfoort: 12 feb 2020, Johan Hardeman

Het massale windmolenprotest in Zwartebroek en Terschuur is deze week overgeslagen naar De Glind en Achterveld. Inwoners maken zich zorgen over de plannen van de gemeente Barneveld om vier kolossale windmolens in het buitengebied te bouwen.

De emoties laaiden dinsdag hoog op tijdens de inloopmiddag over windmolens in het Ons-gebouw in De Glind. Inwoners van het dorp maken zich grote zorgen over de uitkomst van de windmolenstudie van de gemeente Barneveld. Het buitengebied tussen De Glind en Achterveld wordt daarin aangeduid als een kansrijke locatie om vier windmolens van 180 meter hoog te plaatsen

lees verder:

 

Aardgas is niet onze vijand maar onze vriend

Volkskrant column: 8 feb 2020, Martin Sommer

Ik heb de stem van de rede gehoord. Hij sprak met Brabantse tongval, over de klimaatmaatregelen die we moeten nemen. Hij vergeleek de opwarming goddank niet met de Holocaust. Hij predikte evenmin de totale revolutie, zoals transitiekoning Jan Rotmans. Hij stelde de simpele vraag hoe we zo veel mogelijk CO2 kunnen besparen, wat we wel en wat we vooral niet moeten doen. Hij heet David Smeulders, is gelukkig niet de messias maar gewoon hoogleraar energiesystemen aan de TU Eindhoven. Hij is weliswaar van GroenLinks maar ze bellen hem nooit terug. Luister mee want het kan geen kwaad dat het praktische verstand in het klimaatdebat weer eens aan het woord komt.

lees verder:

Klimaatakkoord bereikt uw achtertuin; past daar misschien een windmolen?

Telegraaf: 7 feb 2020, Sebastian Schramm en Edwin Timmer

Van een ver-van-ons-beddiscussie vorig jaar, bonst het klimaatakkoord ineens ongeduldig op de deur bij burgers. Passen de windmolens en zonneparken waarmee Nederland in 2030 zijn CO2-uitstoot wil halveren misschien in uw achtertuin? Noord-Holland geeft alvast een voorzet. Daar klinkt: laat de minimale afstand tot bebouwing maar varen.

Waar planten we de nieuwe windmolens voor een klimaatneutraal Nederland? Tijdens een bijeenkomst in Schagen mochten burgers onlangs groene en rode stickertjes plakken achter de meest geliefde en gehate locaties. Eén plek sprong eruit, met een wolk aan rode plakkertjes. Het verbeeldt een hard Noord-Hollands Njet tegen de optie: ’bij stads- en dorpsrand’.

lees verder

Hoogleraar kraakt klimaatbeleid

AD: 4 februari 2020, interview Annemieke van Dongen en Chris van Mersbergen

Stoppen met gas zorgt juist voor meer CO2. Het besluit om alle huizen van het gas af te halen is een grote fout van het kabinet, stelt hoogleraar energiesystemen David Smeulders. ,,De komende tien jaar zal het alleen maar leiden tot méér CO2-uitstoot. Aardgas is juist deel van de klimaatoplossing.’’

lees verder

Gemeente WbD start met Omgevingsvisie landelijk gebied

Groentje/Wijks Nieuws: 27 jan 2020

Wat kan anders in uw buurt, dorp of stad? Wat mag zo blijven of wilt u beschermen? De antwoorden op deze vragen staan straks in de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Deze keuzes voor de toekomst (10 tot 20 jaar) gaan over de leefomgeving. Dit is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en recreëren.

DENK MEE Wethouder Hans Marchal legt uit: ,,We vragen onze inwoners en ondernemers om mee te helpen bij het maken van de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Daardoor kunnen we straks goede keuzes maken. Deze week ontvangen alle huishoudens in onze gemeente een flyer. Hierin staat uitleg over de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Ook staat er de uitnodiging in om ons te helpen. Dat kan op twee manieren: door online een vragenlijst in te vullen of door mee te doen aan een meedenksessie. Voor elke kern is er een meedenksessie. Het is fijn als zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hun steentje bijdragen aan het maken van de Omgevingsvisie stedelijk gebied. Voor het buitengebied hebben we samen met de gemeenten Houten en Bunnik sinds 2018 een omgevingsvisie.” Via

www.omgevingsvisiewijkbijduurstede.nl

komt u bij vragenlijst of kunt u zich aanmelden voor de meedenksessies . Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. U kunt hem tot 9 februari 2020 invullen.

lees verder