Ingezonden brief – Rupsje nooitgenoeg en de windturbines

 

Groentje/Wijksnieuws, 11 juli 2024, ingezonden brief van A.P.  van Baar:

In ‘t Groentje van 10 juli 2024 schrijft Frances Place over onder meer het raadsvoorstel van de windmolens.

De politiek heeft hierover in meerderheid vóór gestemd en geeft zo de provincie carte blanche om die monsters te plaatsen. Het argument…. de wereld moet groener.

Je vraagt je af onder welke steen politici leven. Of, zelfs erger, in wiens opdracht ze tot deze stemming komen. Het gaat tenslotte om groot geld.

lees hier verder

 

Raadspraat : Rupsje nooit genoeg

 

Wijksnieuws, raadspraat: Frances Place, OpRecht, 10 juli 2024

Als je de toren van de Grote Kerk in Wijk driemaal opstapelt en je doet er nog een halve toren bij dan heb je de hoogte van de windturbines die binnenkort in de buurt van onze huizen komen te staan. Nou ja, als het aan de provincie ligt en aan de politieke partijen die vorige week vóór het raadsvoorstel stemden. Deze partijen denken dat door mee te bewegen de gemeente nog een beetje invloed zou kunnen uitoefenen om bijvoorbeeld de gezondheid van mensen te beschermen. Ze zouden aan de provincie kunnen vragen: zet er alsjeblieft minder dan vijf neer of doe ze wat lager. Want bij andere windparken vluchten mensen hun huis uit en slapen in hun auto of gaan verhuizen.

lees hier het bericht verder

College Wijk bij Duurstede wil vijf windturbines en in 2050 een kerncentrale

 

Wijksnieuws, Kuun Jenniskens, 17 juni 2024

Het college stelt de gemeenteraad voor om grootschalige windenergie mogelijk te maken in het als kansrijk aangewezen gebied langst het Amsterdam-Rijnkanaal. Hier zou plek zijn voor vijf turbines. Op donderdag 20 juni om 17:30 uur wordt hierover gesproken tijdens een Voorbespreking van de gemeenteraad. De belangenvereniging Wijkersloot staat inmiddels
vol in de actiestand.

lees hier verder

SP wil windparken stilzetten totdat onderzoek RIVM is geweest: ‘Gezondheid gaat boven opbrengst van stroom’

 

RTV  Noord, Jeroen Willems, 20 maart 2024

Een groot deel van de Tweede Kamer wil dat er actie ondernomen wordt tegen windparken vanwege de overlast voor omwonenden, zoals in Meeden. Staatssecretaris Viviane Heijnen van Infrastructuur wil eerst wachten op een onderzoek van het RIVM. De SP is het daar niet mee eens en vindt dat het windpark bij Meeden al stilgezet moet worden.

lees hier hele artikel

Oordeel over plek Utrechtse turbines. Input van 30.000 inwoners gevraagd

 

AD, Maaike Kooistra, 12 oktober 2023

Niet óf provincie Utrecht meer windmolens krijgt, maar hóe: daarover mogen inwoners meepraten

Zo’n 30.000 Utrechters worden actief benaderd over hun kijk op de komst van windmolens. Ook andere inwoners van de provincie kunnen vanaf vandaag via de online enquete hun invloed uitoefenen op de uiteindelijke plek voor de turbines. ,,Vind je het belangrijk dat er vooral rekening wordt gehouden met geluid of juist dat het nodige aantal eerlijk wordt verdeeld over de gemeenten?”

Toevoeging GWG: De online enquete vind je op de website van de provincie Utrecht onder  ‘ inwonersraadpleging windenergie provincie Utrecht

lees hier het hele artikel van het AD

Oordeel-over-plek-Utrechtse-turbines-AD-12.10.23