Actiegroep: 175 miljoen euro schadevergoeding wegens windmolens Rijnenburg

RTV Utrecht: 14 feb 2020, Marc van Rossum du Chatel

Bewoners van Nieuwegein en De Meern zijn van plan om een schadevergoeding van 175 miljoen euro te claimen als er windmolens komen in polder Rijnenburg. Dat schrijven ze in een memo aan het Utrechts gemeentebestuur. De schade ontstaat volgens hen doordat hun huizen minder waard worden. Een wetenschapper van de Vrije Universiteit Amsterdam zegt dat zo’n claim hoog is, maar niet irreëel.

Met de brief reageert actiegroep ‘Buren van Rijnenburg en Reijerscop’ op de plannen van de gemeente Utrecht om in de polders een energielandschap aan te leggen. Er moeten grote velden met zonnepanelen komen en acht windmolens. Vooral die windmolens kunnen op veel verzet rekenen. Het worden relatief hoge windmolens met een tiphoogte van 230 meter. Ter vergelijking, de windmolens in Houten en Nieuwegein zijn zo’n 140 meter hoog.

hele artikel + video