Update Windpark Goyerbrug en plan-MER procedure Provincie Utrecht voor windenergie

 

Wij ontvingen op 23 februari jl van de gemeente Houten het volgende bericht:

Beste lezer,

Graag geef ik u weer een update over Windpark Goyerbrug. Daarbij wil ik u ook wijzen op de plan-MER procedure die Provincie Utrecht start voor windenergie.

Beroepen tegen vergunning Windpark Goyerbrug

Drie partijen hebben bij de Raad van State (RvS) beroep aangetekend tegen de vergunning voor Windpark Goyerbrug. Twee partijen hebben de RvS ook om een zogenoemde voorlopige voorziening gevraagd. Daarmee vragen ze om de werking van de vergunning op te schorten totdat er een uitspraak is over de beroepen. Het is nog niet duidelijk wanneer de RvS deze zaken gaat behandelen.

 Onderzoek provincie Utrecht naar plaatsen voor windenergie

Provincie Utrecht gaat de mogelijkheden voor windparken in de provincie onderzoeken via een plan-MER onderzoek. De provincie bepaalt daarvoor eerst welke thema’s en welke plekken ze gaat onderzoeken. Dat staat in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze NRD ligt vanaf vandaag tot en met woensdag 5 april 2023 ter inzage. In deze periode kunt u uw mening over de NRD inleveren bij de provincie.

Als de NRD definitief is, start het plan MER onderzoek. De provincie kan, op basis van de informatie uit onder andere de plan MER, gebieden aanwijzen voor windmolens. De gegevens uit het onderzoek kunnen de provincie of een gemeente ook gebruiken voor de vergunning voor windmolens.

Klik hier voor meer informatie onder het hoe en waarom van het onderzoek.

Met vriendelijke groet,

Bregje Tettelaar- van Nunen
Programmamanager Duurzaamheid
Postbus 30, 3990 DA Houten | Bezoekadres Onderdoor 25
(030) 63 92 773
www.houten.nl