NIVEL-onderzoek naar windturbines blijkt windei

Over Nu Platform ; Dick Bijl, 19 maart 2024

Volgens de overheid, de meeste politieke partijen en diverse maatschappelijke organisaties heeft windenergie alleen maar voordelen en kloppen de verontrustende berichten over gezondheidsschade door windturbines van geen kant. Een studie uit de koker van het Nederlands Instituut voor Onderzoek naar de Gezondheidszorg (NIVEL) moet het publiek geruststellen. Maar hoe degelijk is dat onderzoek nu eigenlijk?

Recent besteedde RTV Noord aandacht aan een onderzoek naar de gezondheidseffecten van windturbines.[i] Dat onderzoek was uitgevoerd door het NIVEL. Een artikel hierover werd geschreven door journalist Egbert Minnema, die tevens voor Follow the Money (FTM) werkt. Minnema beklemtoont in zijn artikel dat het NIVEL een onafhankelijke kennisorganisatie is.

lees hier het hele artikel