Uitspraak Raad van State m.b.t. ons Goyerbrug Hoger Beroep uitgesteld

 

Eind van afgelopen week werden wij (via onze advocaat) geïnformeerd  door de Raad van State dat de uitspraak nog even op zich zal laten wachten. Onze zitting over Windpark Goyerbrug was op 15 juni j.l., de uitspraak zou binnen 6 weken moeten worden gedaan, dus voor 27 juli. De Raad van State heeft deze termijn nu met 6 weken verlengd (dus tot 7 september).

De RvS is er blijkbaar nog niet uit omdat de complexiteit groot lijkt te worden. De vertraging van 6 weken neemt ook risico’s met zich mee voor de initiatiefnemer van het Windpark. De RvS is gerechtigd de uitspraak meerdere malen met termijnen van 6 weken voor zich uit te schuiven.

Recentelijk is de uitspraak van de RvS omtrent Windpark Delfzijl-Zuid vaak in het nieuws geweest, vnl met betrekking tot de milieu- en omgevingsaspecten en het Arrest van Nevele door het Europese Hof van Justitie. De zitting van de RvS voor het hoger beroep tegen Windpark Karolinapolder (Dinteloord) is vanwege o.a. dezelfde milieuaspecten zelfs in het geheel tot nader order uitgesteld.

Blijkbaar hebben de bovengenoemde drie zaken een schokgolf tot stand gebracht in de windmolenbusiness, die landelijke gevolgen kan hebben. Er is een duidelijk een kentering merkbaar in de publieke opinie.

Maar wij moeten dus nog even geduld hebben.

Geen Windpark Goyerbrug