Hoger Beroepszitting 15 juni 2021

 

Geachte bezwaarmakers.

Alhoewel wij nog geen enkele feedback hebben ontvangen n.a.v. de Gedachtenwisseling over het Nevele Arrest van 6 april j.l., heeft de Raad van State al wel onze Hoger Beroepszitting gepland en wel op 15 juni a.s. te Den Haag. In dezelfde zitting wordt ook het Hoger Beroep behandeld van onze collega bezwaarmakers, familie Trienekens uit ‘t Goy, behandeld.

Wederom mogen er maar zeer weinig betrokkenen bij deze zitting aanwezig zijn, slechts 2 personen per partij. Wij hebben de Raad van State inmiddels verzocht om voor ons beroep 4 personen toe te laten, zijnde onze advocaat, een vertegenwoordiger van Stichting Redichem-de Geeren, een vertegenwoordiger van Stichting Wijkersloot e.o. en een vertegenwoordiger van de groep van individuele bezwaarmakers.

Het is niet bekend of deze zitting hetzij actief, hetzij passief op afstand bijgewoond kan worden.

We bereiden deze zitting intern voor met aanwezigheid van onze advocaat. Direct daarna zullen wij trachten uit te lijnen met het andere lopende Hoger Beroep tegen Windpark Goyerbrug en de andere hoger beroepszaken (zoals de windparken Karolinapolder en Delfzijl-Zuid), onder andere mbt tot de nog hangende uitspaak omtrent het Nevele Arrest.

Wij kunnen niet voorspellen of er na de zitting van 15 juni een uiteindelijke uitspraak volgt of dat er een volgende zitting wordt belegd om de specifieke Nevele Arrest aangelegenheden te behandelen. De Raad van State laat dit vooralsnog in het midden.

Best regards / Met vriendelijke groet,

Theo Knobbout/Geenwindpark Goyerbrug