Klimaatakkoord bereikt uw achtertuin; past daar misschien een windmolen?

Telegraaf: 7 feb 2020, Sebastian Schramm en Edwin Timmer

Van een ver-van-ons-beddiscussie vorig jaar, bonst het klimaatakkoord ineens ongeduldig op de deur bij burgers. Passen de windmolens en zonneparken waarmee Nederland in 2030 zijn CO2-uitstoot wil halveren misschien in uw achtertuin? Noord-Holland geeft alvast een voorzet. Daar klinkt: laat de minimale afstand tot bebouwing maar varen.

Waar planten we de nieuwe windmolens voor een klimaatneutraal Nederland? Tijdens een bijeenkomst in Schagen mochten burgers onlangs groene en rode stickertjes plakken achter de meest geliefde en gehate locaties. Eén plek sprong eruit, met een wolk aan rode plakkertjes. Het verbeeldt een hard Noord-Hollands Njet tegen de optie: ’bij stads- en dorpsrand’.

lees verder