Windpark Goyerbrug: status januari 2022 en opstellen zienswijze

 

Het was even stil rondom Windpark Goyerbrug.

Volgens deze Houtense pagina gaat het College van de gemeente Houten deze maand besluiten wat te doen als reactie op het voor hen desastreuze besluit van de Raad van State omtrent Windpark Goyerbrug. We wachten in spanning af.

De Gemeenteraad besloot in 2021 om te wachten op door de Rijksoverheid op te stellen vernieuwde normen.

De Rijksoverheid is daar inmiddels mee begonnen en heeft een uitnodiging tot het inleveren van zienswijzen gepubliceerd. Specifiek gaat het over het geven van zienswijzen m.b.t. het Voornemen / Notitie Reikwijdte en Detailniveau – Platform Participatie.

De hieruit voortkomende PlanMER (Milieu Effect Rapportage) wordt de basis voor de toekomstige windparken, ook Goyerbrug (als het Houtense College daar tenminste op wil wachten).

Ook wij als Collectief tegen Windpark Goyerbrug kunnen (lees moeten) onze zienswijze indienen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We kunnen dit zelfstandig doen of samen met gelijkgestemde alternatieven of door bundelen van onze krachten via Nederwind.

Sowieso moeten we hier de nodige energie insteken. Nu krijgen we de kans om het opstellen van de PlanMER (waar ook Goyerbrug aan zal moeten voldoen) te beïnvloeden! Des te strikter de normen, des te beter worden wij beschermd.

Mochten jullie aan het opstellen van de zienswijze willen bijdragen, laat het mij s.v.p. zo spoedig mogelijk weten.

Best regards / Met vriendelijke groet,

Theo Knobbout